FAQ

Hoe monteer ik de LPA?

Plaats de anti diefstal sleutel in de gleuven op de LPA. Neem beide in de hand en schroef op het ventiel van de band. Handvast, niet forceren!

Waarom flits mijn LPA rood?

De LPA heeft een onderdruk gedetecteerd groter dan 5% en geeft aan dat uw band een te lage bandendruk heeft. Stopt best zo snel mogelijk om uw band terug op te pompen. Dit doet u door de LPA te verwijderen van het ventiel op de band met behulp van de anti diefstal sleutel.

Waarom flitst mijn LPA geel?

De batterij is aan het einde van zijn krachten en dient te vervangen worden in een service center of door uzelf. Tevens heeft de LPA een onderdruk gedetecteerd groter dan 5% en geeft aan dat uw band een te lage bandendruk heeft. Stopt best zo snel mogelijk om uw band terug op te pompen. Dit doet u door de LPA te verwijderen van het ventiel op de band met behulp van de anti diefstal sleutel.

Hoe monteer ik een LPA op de binnenste band van een dubbel wiel as.

Er zijn speciale ventiel verlengers in de handel om de ventielen van de binnenste band te verlengen naar de buitenste band. Met een klem kan u de verlenger aan buitenste wiel vastklemmen. Daarna kan u de LPA op ventielverlenger schroeven zoals op een standaard ventiel. Let erop dat u gewapende ventiel verlengers installeert.

Kan ik op eender welk ventiel de LPA plaatsen?

De LPA is voorzien voor een Schräder type ventiel. Dit is het standard ventiel voor voertuigen zoals auto’, vrachtwagens, tractoren, aanhangers.
Er bestaat ook een groter type ventiel voor Grondverzet machine (Off Terrain Radius) waar u de LPA-OTR kan gebruiken.
Voor motoren wordt een metalen ventiel geëist. Dit kan u vragen bij uw motor of banden verkoper.

Kan ik een LPA radio visual gebruiken voor de caravan achter mijn wagen?

Ja, je kan de sensoren op de wielen van de caravan plaatsen en bv. De sigaret aansteker display in de wagen plaatsen. U kan zo de banden op de wagen en de caravan in de gaten houden. De LPA radio wordt verkocht per 2 en per 4.

Wat heb ik nodig om mijn trekker vrachtwagen of bus uit te rusten met een LPA radio visual?

Afhankelijk van het aantal wielen. Ik ga uit van 1 stuuras met 2 wielen en 1 achteras met 4 wielen (dubbelwielas). Hiervoor heb je een truck, bus trekker KIT nodig. Die bevat 6 sensoren, 1 ontvanger en 1 display. U hoeft enkel een set ventiel verlengers te kopen om het ventiel van de binnenste band naar buiten te brengen.

Wat heb ik nodig om een trailer met 6 wielen uit te rusten met een LPA radio visual.

De Trailer kit bevat alles om een trailer uit te rusten met 6 sensoren. De ontvanger schroeft u vast vooraan de trailer en koppelt deze aan de voeding van de trailer. U zal een alarm melding zien op de trailer ontvanger en op de banden. Het alarm signaal wordt automatisch gemeld naar de in de trekker geïnstalleerde ontvanger/display.

Kan ik extra LPA radio visual aan de truck, bus of trailer kit koppelen?

Ja, elke ontvanger in de truck, bus of trailer kit kan tot 100 sensoren bewaken. Een extra sensor toevoegen is door simpele bediening via drukknop op display. Extra uitleg vindt u in de handleiding.

Kan ik de batterij zelf vervangen van een LPA?

Ja u kan de batterij zelf vervangen. U vindt de uitleg in de handleiding op de website.