Led Pressure Alarm

Unieke temperatuurscompensatie

De Led Pressure Alarm sensoren hebben een unieke luchtkamer als referentie. Deze volgt de temperatuur in de luchtband, waardoor de druk in band en sensor de temperatuur schommelingen volgt. Deze laatste heeft vele oorzaken, zoals rijsnelheid of belading.
Hierdoor krijg je effectief enkel een alarm als er werkelijk lucht is verdwenen uit uw band, en niet enkel als de druk te laag wordt door koude temperaturen.


Alarm vanaf 5% bandendrukverlies

Het gevolg van de unieke temperatuur compensatie is dat je veel preciezer een druk verlies kan detecteren. Onze sensoren voor vrachtwagens geven een alarm vanaf 0.4 bar druk verlies. Wat circa 5% is van een truck band die op 8 bar opgeblazen is.
Dit is veel beter dan de algemene sensor die pas vanaf 20%-30% drukverlies een alarm geeft.


24/7 continue controle

De Led Pressure Alarm is een uitwendige sensor en geeft een lichtflits als alarm. Dit is altijd zichtbaar bij een rondgang rond uw voertuig. Als onderdeel van de Pre-Trip Check kan de chauffeur zien welke band moet bijgepompt worden vóór vertrek. Is dit niet beter dan de sensoren die gaan slapen bij stilstand van het voertuig en pas wakker worden na enkele tien of honderden meters na vertrek?


Voor alle type voertuigen

De sensoren zijn voor alle lucht banden geschikt. Zowel voor de standaard ventielen alsook de grote ventielen bij ‘OTR’ voertuigen.
Voor een aanbevolen bandendruk tussen 1 en 6 bar kiest u best voor een alarm bij 0.2 bar drukverlies.
Voor een aanbevolen bandendruk tussen 5 en 13 bar kiest u best voor een alarm bij 0.4 bar drukverlies.


Aansluitbaar op telematica

De Led Pressure Alarm radio visual voor bus, vracht en bestelwagens met melder dichtbij de chauffeur, zijn ook aansluitbaar op quasi alle voertuig telematica. Zo ziet een vloot manager wanneer een band op lage druk staat vanaf zijn PC op kantoor.


Makkelijke installatie

De Led Pressure Alarm is eenvoudig op het ventiel te plaatsen met de meegeleverde anti-diefstal sleutel. Bij elke (her)plaatsing op het ventiel gebeurt de calibratie op de bandendruk van de band.
Bij de Radio Visual versie kan u de meegeleverde ontvanger eenvoudig in de cabine aansluiten op een voeding van 9-33V.